Wat doe jij met Oud Goud?

Heel veel mensen hebben, vaak onbewust, zo’n ‘vergeten doosje’ in de kast staan, waar oude munten, de sieraden uit een erfenis of de trouwringen van hun ouders in zitten. Oud Goud is vaak meer waard dan je denkt. Je kunt het bij ons inruilen, omsmelten of een dierbaar sieraad subtiel laten vermaken. Anton Ooms geeft een paar gouden tips en inspirerende voorbeelden.

Inwisselen of vermaken

Als juwelier en goudsmid volgen we de goudkoers op de voet en we staan in de regio bekend vanwege onze eerlijke en gunstige inruilprijs. Op dit moment ontvang je bij ons € 28 per gram als je oud goud en zilver inwisselt voor contant geld. Kies je voor een waardebon, waarmee je bij ons een nieuw sieraad kunt kopen, dan bieden we zelfs € 36 per gram. Combinaties zijn ook mogelijk en waar we als goudsmid natuurlijk extra blij van worden, is als er in dat ‘vergeten doosje’ een erfstuk zit, waar je geen afstand van wilt doen en wat je graag een eigentijdse draai zou willen geven.

Erfstukken met emotionele waarde

Jouw wensen en de beschikbare vorm zijn daarbij leidend. Een trouwring met behoud van de gravure, een nieuwe hanger waarin we de oude diamant verwerken, de ring van een overleden moeder die we splitsen en herontwerpen voor twee zussen. Het kan allemaal. Belangrijk is dat de emotionele waarde die jij erbij voelt behouden blijft. En het mooie is, het is nog duurzaam en voordelig ook, omdat je met de rest van het goud dat je inwisselt, het omzetten naar het nieuwe sieraad kunt bekostigen.

Van oud naar nieuw

Hieronder laten we een paar voorbeelden zien van bijzondere vragen van klanten. Stuk voor stuk creaties waar we trots op zijn en die een waardevol én betekenisvol tweede leven hebben gekregen.

Schitterende ring: gemaakt van oud goud en een gekleurde diamant. De schets laat mooi het ontwerpproces zien.

2-in-1: twee zussen erfden de trouwringen van hun ouders en wilden daar beiden een ring van laten maken met de as erin verwerkt. In het ontwerp laten we de twee helften symbolisch samenkomen. De ringen zijn eerst versmolten om de verbinding extra te benadrukken.

Diamanthanger: de diamanten zijn verwerkt in een prachtig nieuw sieraad gemaakt van oud goud.

Meer gouden tips? Je kunt ze hier vinden.

Nooit meer tips, voordeel en inspiratie missen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief. Dan krijg je 6x per jaar trends, nieuws en exclusief voordeel in je mailbox.